Op deze pagina vindt u een overzicht van op maat gemaakte machines ('specials') die wij voor klanten hebben gebouwd. Mocht u een vraag hebben over de mogelijkheden, neem dan even contact met ons op.

SEW & DRIVE

De sew & drive is een handige optie voor bedrijven die vaak machines moeten verrijden.


Met èèn hendel is de machine op wielen te trekken en kan de machine worden verplaatst.


De sew & drive wordt vastgemonteerd aan uw onderstel, en is geschikt voor de meeste courante onderstellen en kan op bestelling worden geleverd.

Kartelmachine

Om leer te kartelen is het niet altijd nodig een speciale kartelmachine aan te schaffen.


Afhankelijk van het soort kartel kan in veel gevallen een gebruikte naaimachine worden gemodificeerd.

ROBOTACKER

Dit robotsysteem maakt het mogelijk om houten schoenonderdelen zodanig te positioneren dat een lederen schacht van willekeurige maatgrootte ingeklemd kan worden en door een robot te tacken is.
Allereerst wordt een houten of kunststof zool in de producthouder geplaatst. De kleminrichting zorgt ervoor dat de zool gecentreert wordt, waarna een aantal klemmen de rand zoeken van de zool.


Daarna wordt de kap geplaatst en stap voor stap ingeklemd. Het robotsysteem niet vervolgens de kap aan de zool. De bediening beperkt zich dus tot plaatsen en uitnemen en dit geschiedt terwijl de robot bezig is met een andere schoen.


De producthouder werkt maatonafhankelijk; alleen de maatgrootte wordt dmv. een servosysteem ingesteld wanneer de robot verteld wordt welke maat bewerkt moet worden. Voor grote maten worden automatisch 2 of 4 klemmen bijgeschakeld.


Paspelgeleider

Het aanbrengen van een paspel onder uitgestansde delen lijdt in korte bochten vaak tot problemen.


Voor deze bewerking is een speciale geleider ontwikkeld voor op een PFAFF 335 vrije arm stikmachine.

Duikerspaktester

Dit testapparaat is ontwikkeld om z.g. stabilising jaquets te testen op duurzaamheid. Het jaquet wordt hierbij een instelbaar aantal keren opgeblazen terwijl het in een waterbad ligt. De vuldruk is hierbij instelbaar, evenals de cyclustijd van opblazen en leeglopen.


Voor de diverse soorten mondstukken hoeft het apparaat niet te worden afgesteld. Het is voldoende om voor de verschillende typen en vormen een houder uit te wisselen dmv. twee handvaten.

Eindkantcorrectie

Een groot probleem bij het rondstikken van bureau-onderleggers en fotoalbums is het correct stoppen in de hoeken. Vaak is het moeilijk om precies in de hoek te stoppen en meestal wordt dit gedaan door handmatig de laatste steek af te breken. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat op een instelbare afstand van de eindkant wordt uitgerekend hoeveel steken een iets kleinere steeklengte moeten krijgen om precies in de hoek uit te komen. De machine past hieop zijn steeklengte aan en zorgt ervoor dat de naald in de hoek stopt zonder dat er een kleinere steek zichtbaar is.

Stikrobot

In aanvulling op de in 2009 ontwikkelde, onderstaande schalmrobot is een stikrobot ontwikkeld, die de door onderstaand systeem bewerkte schachtonderdelen oplegt op een toevoersysteem met fixeerklemmen.


De delen worden vastgeklemd en toegevoerd aan een JUKI AMS 210 E 2210 stikautomaat, die de delen met een maatgebonden programma aan elkaar stikt. De robot geeft hierbij informatie door over de maat van de schacht en de kant (links/rechts) en zorgt ervoor dat de JUKI automatisch het bijbehorende stikprogramma kiest.


De op deze wijze gestikte schachten worden met een afvoersysteem met zwenkbare klem op een transportband gelegd en hiermee afgevoerd. Een uitgebreid foutmeldingssyteem controleert onder andere draadbreuk en spoelwisselen.

Vouwer voor lederen riemen

Op verzoek produceren we vouwers voor lederen riemen van diverse materiaaldiktes. De mate van omvouwen is instelbaar, evenals de kantafstand van de stiknaad. De vouwers kunnen voor iedere drievoudig-transport machine worden gemaakt.

Schalmrobot

Deze robotcel is ontworpen voor het herkennen en verwerken van schachtonderdelen. Hielen, voorbladen en wreefbanden worden naar keuze geschalmd, gestempeld of voorzien van een plakneus.


Het herkennen van de delen gebeurt met een camera. Het inleren van de delen gebeurt eenvoudig via een pc en meegeleverde software.


Het aanbrengen van een stempel gebeurt op een stempelmachine die is aangepast om de delen eenvoudig te verwerken.


Het toevoeren van de neus gebeurt op een speciaal ontwikkelde neuzenpers met uitschuifbare, verwarmde onderplaat en neustoevoer van links en rechts.


De onderdelen kunnen aan de onderkant geschalmd worden met behulp van een aangepaste schalmmachine.


Eventueel kunnen de onderdelen ook aan de bovenkant geschalmd worden. Hiertoe is het nodig de delen om te keren. Dit gebeurt op een omkeerstation.


Wanneer alle bewerkingen klaar zijn worden de onderdelen door de robot gesorteerd afgevoerd in magazijnbakken.

Stikautomaat met af- en toevoer

Voor het aanbrengen van sier- en verbindingsnaden op uitgestansde onderdelen is een automaat ontwikkeld waarbij stapels onderdelen een voor een onder een stikautomaat worden toegevoerd en verwerkt.


Deze onderdelen hoeven niet van leer te zijn maar kunnen uit diverse materialen zoals corduroy bestaan. De stapels worden na verwerking op een transportband afgevoerd. Het wisselen van de spoelhulzen gebeurt volautomatisch.

Horregaaslocker

Deze machine is ontworpen voor het automatisch locken van 90 graden bochten met een lineaire start en een lineair einde. Hiertoe wordt het materiaal in een pneumatisch werkende klem gefixeerd en vervolgens wordt de klem via stappenmotoren langs de lockmachine gevoerd, waarbij het overtollige materiaal tegelijk met het locken wordt afgesneden. De machine is gebouwd voor volumineuze artikelen zoals horregaasdaken voor tuinkassen.