Op deze pagina vindt u allerlei updates over ons bedrijf. Meer nieuws vindt u op onze social media-kanalen:

Productie van mondkapjes

Voor de productie van mondkapjes worden diverse machines gebruikt van eenvoudige snelnaaiers met draadafsnijding, persvoetlichting en automatische afhechting tot kunststof-lasmachines. Bij de naaimachines is de naad niet dicht en bij de lasmachines is het materiaal gesmolten en gesloten.

PFAFF 8310-8312 CUT & SEAL

Ultrasoon, programmeerbare lasmachines met transport via een sonotrode en ambossrol. Het materiaal wordt gelast onder een continue druk. Bij het ultrasoon slaan snel wisselende drukgolven op het materiaal. Hierdoor ontstaat warmte vanwege hoge bewegingen tussen moleculen van het materiaal. De 8310 en 8212 machines zijn leverbaar in meerdere uitvoeringen, zoals armafwaarts, zuil en vlakke machine.

Typical P335 nu ook met draadafsnijding!

De vrije arm Typical P335 met drievoudig transport is verkrijgbaar met draadafsnijding, persvoetlichting en automatische afhechting en met vingertiptoets voor retour.

Vetron met veel nieuwe inrichtingen

De nieuwe VETRON drievoudig transport snelnaaimachine is uitgevoerd met tal van state of the art unieke inrichtingen:
* Alle bedieningselementen zitten in het zicht van de bediener, zoals spoelwinder, elektronisch handwiel en vingertipretour etc.
* Geïntegreerde elektrische spoelwinder, windt ook op als de machine stopt.
* Geïntegreerde en dimbare naaiverlichting.
* Achterover omlegmechanisme voor reinigingen en onderhoud.
* Geoptimaliseerde grijpersmering.
* Geïntegreerde motor.
* Geluidsarme machine.
* Geen perslucht nodig.

Alle machines-parameters kunnen geprogrammeerd en opgeslagen worden, zoals:
* Steeklengte, naaivoetdruk, staphoogte voeten, bovendraadspanning, ruimte onder de voethoogte.
* Productieparameters kunnen opgeslagen worden en zijn snel oproepbaar.
* Identificatie met USB-dongle is mogelijk.
* Teach-in mode mogelijkheid

Tijdens het naaien worden verschillende gegevens gemeten:
* Draadspanning, staphoogte, toerental en stapvoethoogte worden aangepast door de machine met gebruikmaking van de permanent gemeten materiaaldikte.
* Automatische stapvoethoogte wordt aangepast bij spannaden.
* Steek in steek afhechting.

Technische gegevens:
Een- of tweenaalds stiksteek machine met onder-, onder- en naaldtransport.
Max. steeklengte 12 mm.
Max. staphoogte voeten 9 mm.
Max. persvoetlichting 20 mm.
max. toerental 4000 rpm.
Automatische staphoogte afstelling
Elektronische draadspanning afstelling
Automatische persvoetdruk afstelling
Ingebouwde elektrische spoelwinder
Elektronisch handwiel
Tiptoets voor afhechting
Draadafsnijding tot 10/3
Spoeldiameter 26 of 32 mm.
5000 standaard maat 350x130 mm. XL grijper
5010 standaard maat 350x130 mm. XXL grijper
5100 langarm versie 680x130 mm. XL grijper
5110 langarm versie 680x130 mm. XXL grijper

De machine zijn verkrijgbaar in een- en tweenaalds en langarm versies.

Zuilstikmachine met speciaal onderstel

Deze PFAFF 591 zuilstikmachine met aangedreven rolvoet is gemonteerd op een eenkoloms onderstel met ingekort werkblad om werkzaamheden aan een gerede schacht makkelijker te maken. Zoals de afbeelding laat zien kan de neus vrij gedraaid worden, wat vooral in de orthopedie een voordeel oplevert.

Passanten verbinden met Linea MAP-08

Een wel heel bijzondere ontwikkeling bij de Italiaanse firma LINEA, bekend van de meer geautomatiseerde machines, is de LINEA MAP-08. De machine is voorzien van een klemsysteem voor passantjes. Na het inklemmen wordt de passant onder een zuil doorgevoerd met opstaande steekplaat en worden een of twee afhechtingen geplaatst op de plaats waar normaal de nietjes komen. De machine is voorzien van een draadafsnijder.

Nieuwe generatie JUKI AMS-E Serie

De nieuwe E-serie numeriek gestuurde automaten van JUKI heeft een aantal opmerkelijke verbeteringen ondergaan ten opzichte van de toch al bijzonder productieve D-serie. Zo is het mogelijk om via een full colour touch screen een stikprogramma te genereren met behulp van graphics, zonder externe computer. Voorts is de productietijd sterk gereduceerd omdat naast de stiktijd ook de jumptijd en de snijtijd zijn gereduceerd. Bovendien kunnen draadspanning en persvoethoogte op ieder punt in het stikprogramma worden geprogrammeerd om materiaaldikteverschil te compenseren.

Moccassinnaad voor de meubelindustrie

Deze kantafsnij-inrichting in combinatie met een zwaardraad-stikmachine maakt het mogelijk om een stiknaad te produceren die zowel boven als onder in het zicht zit en meteen op ca. 2,5 mm. van de kant is afgesneden. Totale materiaaldikte ca. 12 mm., garendikte 8/3!

Soufflé aanstikken

Met een speciale delenset en een geleiding is het mogelijk om op een PFAFF 335 soufflees aan te stikken voor klein lederwaren zoals tasjes voor gsm enz.

Armatuur CCEA

Neon-led verlichting aan de onderzijde van de naaikop. De verlichting is onder iedere machine te monteren en werkt op 12 V. Een transformator kan onder het machineblad worden gemonteerd. De nieuwe verlichting kan zodanig worden geplaatst dat deze nergens in de weg zit en een perfecte belichting van het te verwerken product garandeert.

Gesp aanstikken met PFAFF 1245

De DIRECTRON BS 2000 gespaanstikker wordt geleverd met de PFAFF 1245. De machine is in staat om zowel enkele als dubbele gespen moeiteloos te verwerken tot een garendikte van 20/3 met een maximale steeklengte van 9,9 mm., gerealiseerd door het transport via een stappenmotor. Een en ander zorgt ervoor dat de naald precies in een reeds gestikt gat terugkomt en garandeert een hoge kwaliteit. Geschikt voor riembreedtes tot 80 mm.

Uitschakelbare tweenaalds zuil Global

De Global tweenaalds zuilstikmachine voor de meubelindustrie en meubelstoffering is voorzien van grote grijpers en kan geleverd worden met uitschakelbare naalden. De maximale steeklengte bedraagt 7 mm. en de zeer goedkope zwaardraad machine is leverbaar in 8 of 10 mm. naadafstand. De machine kan worden uitgevoerd met automatische persvoetlichting en bandtoevoer.

Vetron levert een seal machine

Ook VETRON levert een ultrasone lasmachine met transport via een sonotrode en ambossrol en is compleet progammeerbaar en per bewerking op te slaan. Deze machine is verkrijgbaar in een standaard vlakke machine en een langarm vlakbed machine.

Nieuwe snelnaaier PFAFF

De PFAFF 2083 is leverbaar met ondertransport en persvoet, draadafsnijder, wiper, automatische afhechting en persvoetlichting, geheel op 220 V. werkend. Een ideale snelnaaimachine voor de huisnijverheid en kledingreparatie, maar ook voor industrieel gebruik. Het toerental is elektronisch instelbaar en de machine is voorzien van stekentelling.
Van de zelfde serie is de PFAFF 1183-8/44 met rolvoet. Dit is eveneens een universeel inzetbare machine voor met name de maatschoenmakerij en orthopedie.

Meer informatie

Filteerapparaat voor afwerking leder

Dit apparaat verhit tools om kanten van leder af te werken. De tools zijn in allerlei maten en vormen te verkrijgen . Ook is het mogelijk om een ril op de bovenkant op het leder en zelfs een stempel te gebruiken.

Het apparaat wordt geleverd met een regelbare transformator om de juiste temperatuur in te stellen.

Nieuws van PFAFF Powerline!

De PFAFF Powerline is leverbaar in de volgende uitvoeringen:
Drievoudig transport groep:
2545 eennaald vlakbed met doorgang 345 mm.
2546 tweenaald vlakbed
2595 eennaald zuil, met doorgang 290 mm.
2596 tweenaald zuil met diverse inrichtingen voor meubelindustrie

Rolvoet transport groep :
2521 eennaald vlakbed
2571 eennaald linkse zuil
2591 eennaald rechtse zuil
2574 tweenaald zuil
Deze machines zijn uitgevoerd met elektronische aangedreven van de rolvoet, radtransporteur en naald. De zuilen zijn leverbaar met voeringafsnijder.

Global 1500 Serie met drievoudig transport

De snelle zware drievoudig transport Global 1500 machines zijn verkrijgbaar in éénnaalds of tweenaalds en zijn leverbaar met draadafsnijding, persvoetlichting en automatische afhechting en met vingertiptoets voor retour.

Nieuwe lijn zuilstikmachines van PFAFF

PFAFF brengt een nieuwe serie 570-590 linkse, rechtse en tweenaalds zuilen met draadafsnijding, rolvoetlichting en automatische afhechting. De machines vallen op door hun speciale vormgeving en ze werken op 220 V. zonder perslucht.
Voorts brengt PFAFF de serie 1570-90 met dezelfde vormgeving. Deze serie is uitgevoerd met elektronisch aangedreven transport. Hierbij worden de meegaande naald, de rolvoet en de radtransporteur onafhankelijk aangedreven door een stappenmotor. Deze serie vervangt de 2570-90 serie en is aanmerkelijk goedkoper. De machines kunnen retour stikken en kunnen zelfs met een toets een halve steek maken.

Typical 1245 Serie met draadafsnijding

De drievoudig transport Typical 1245 serie is verkrijgbaar in een korte versie met een doorgangsruimte van ca. 25 cm, een doorgangsruimte van 36 cm. en een langarm versie met een doorgang van 75 cm. De machines zijn leverbaar met draadafsnijding, persvoetlichting en automatische afhechting en met vingertiptoets voor retour. Klik hier voor technische gegevens.

Prijsgunstige Typical langarmstikmachine

Deze Typical GC 20606 langarmstikmachine heeft drievoudig transport, heeft een doorgangsruimte van 46 cm. en is inzetbaar voor paardendekens etc.

Tweenaalds zuilstikmachine met siersteken

Cometa bouwt nieuwe tweenaalds zuilstikmachines met bedieningspaneel met keuze tussen diverse siersteken. Steeklengte 6-8 mm. Naaldbreedte naar keuze 6-8 of 10 mm. Toerental max. 1800 rpm. draaddikte 10/3.

Aanschuiftafel voor zuilstikmachines

Aanschuiftafels worden vooral gebruikt bij vrije arm stikmachines. Dat deze systemen ook bij zuilstikmachines inzetbaar zijn is veel minder bekend.

De tafels kunnen gemaakt worden voor linkse-, rechtse- en/of dubbelnaalds zuilstikmachines. Met deze tafels kunt U uw zuilmachine in een ommezien ombouwen tot een vlakbed stikmachine!

Oud nieuws

De z.g. "verzetste steek" is een zwaardraad siersteek die lang geleden gebruikt werd in de schoenindustrie. Het is nog steeds mogelijk bepaalde machines in te richten voor het maken van deze steek.

Deze steek wordt gemaakt door twee naalden achter elkaar te plaatsen op een zodanige manier dat de steken elkaar overlappen. De machine wordt daartoe voorzien van een speciale delenset.